Biografie

Sophie Baguet (°1992) koos al voor de harp toen ze amper tien jaar oud was. Ze startte haar studies bij Martine Rouquart en volgde les bij Martha Szabo. In 2015 studeerde Sophie af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Sophie Hallynck en startte haar professionele muziekcarrière met bijdragen aan verschillende theater- en muziekproducties. Zo was ze te horen in De concubine van de keizer, een voorstelling van theatermaakster Daisy Ip, bij Klara in de Singel en in diverse kamermuziekbezettingen, harp- en koorconcerten. 

Momenteel is Sophie actief als muzikante, docente en als bestuurslid van Harppunt vzw. Ze heeft een zwak voor hedendaagse muziek en creëerde werken van o.a. Guy De Bièvre, Kristof Lauwers, George De Decker, Wilfried Westerlinck, Jasper Vanpaemel, Boudewijn Buckinx, Kristof Lauwers en andere hedendaagse componisten. Daarnaast maakt Sophie ook deel uit van het hedendaagse ensemble Sp!tsbergen.

Als docente geeft Sophie harples in verschillende academies. Uit passie voor de harpmuziek richtte ze in 2019 Harppunt vzw op, waarmee ze een platform wil bieden aan harpisten, harpleerkrachten en liefhebbers. Haar missie is om harpmuziek bekend te maken bij een breed publiek. Om dat te bereiken staat Sophie open voor samenwerkingen met heel uiteenlopende artiesten, en verdiept ze zich zowel in het hedendaagse als het klassieke repertoire.